50 ODTENKOV MODRE

Elegantno morsko stanovanje

Prenova stanovanja v počitniški apartma na hrvaški obali ustvarja morski ambient, ki inspiracijo črpa iz svoje okolice. Z uporabo različnih nians modre smo popestrile prostore, za morsko vzdušje tudi na deževne dni. Stanovanje kljub manjši kvadraturi daje občutek prostornosti in dviga kakovost bivanja.

Prenova stanovanja v počitniški apartma na hrvaški obali ustvarja morski ambient, ki inspiracijo črpa iz svoje okolice. Glavna vizija projekta je bila optimizirati majhno kvadraturo tlorisa, izboljšati funkcionalnost in prostornost stanovanja, zagotoviti več shranjevalnih površin ter prostorov za druženje. Stanovanje je z uporabo modrih nians pohištva, svetle keramike, uporabo naravnih materialov in detajlov postalo igrivo, elegantno in prijetno.

 

Ena od ključnih sprememb pri prenovi je predstavljalo izkoriščanje podstrešnega prostora, ki je preoblikovan v galerijsko spalnico. Do nje vodi stopnišče pod katerega so umeščene vgradne omare. Preko steklene ograje se galerija povezuje z dvovišinskim prostorom, nad katerim so obešene skrbno izbrane unikatne luči. Te spominjajo na tradicionalne ribolovne priprave – vrše, ki zapolnijo volumen in poskrbijo za ambientalno osvetlitev.

 

Dnevni prostor se preko steklenih vrat s tradicionalnimi polkni v modri barvi povezuje s prostorno teraso z zunanjo kuhinjo, ki predstavlja osrednji prostor druženja.

 

V zadnjem delu stanovanja se nahaja kopalnica s pralnim strojem, ter spalnica, ki zagotavlja potrebno mero intime. S tem je zagotovljeno ravnotežje med javnimi in zasebnimi prostori ter ustvarjen prijeten prostor za sprostitev in udobje.

 

S prenovljeno postavitvijo, prilagojenim udobjem in izboljšano funkcionalnostjo, je to stanovanje postalo prijetno morsko zatočišče za sprostitev in počitniške užitke na obali.

< >

Leto izvedbe:

Lokacija:

Projektna ekipa:

Fotograf:

2023

Lošinj, Hrvaška

LEPPA

LEPPA

Arhitekturno oblikovalski studio, kjer vaše zgodbe preslikamo v prostore.

Slovenska 27, 1000 Ljubljana

Telefon:  031 889 509

Email: info@leppa.si