BREZČASNA ELEGANCA

Topel dom v brezčasni eleganci.

Brezčasna zasnova prenovljenega stanovanja in obilica svetlobe ustvarjata topel dom v središču Ljubljane. Stanovanje navkljub izkoriščenosti volumna daje občutek prostornosti in mlademu paru dviga kakovost bivanja. To je stanovanje, kjer se spomnimo kako lepo in enostavno je lahko življenje ob zvokih gramofona in dobremu kozarcu vina.

Veliko svetlobe, dobra orientacija in tloris stanovanja so investitorja prepričali k nakupu in temeljiti obnovi. Prvotno zanemarjeno stanovanje smo spremenili v privlačen ambient in dom mladega para.

Osrednje umeščeno sanitarno jedro je narekovalo potek zasnove, a je razporeditev prostorov prisluhnila življenjskemu stilu investitorja. Centralni “kubus” obdan v les je osrednja znamenitost stanovanja in poleg estetske vrednosti ponuja izjemno funkcionalnost. Služi kot utility, uporabni del kuhinje, v dnevnem prostoru zakriva elektro in telekomunikacijske inštalacije in z iznajdljivim oblikovanjem zakrije vhod v sanitarije. 

< >

Na željo investitorja se je jedilnica spremenila v prostorno kuhinjo, dnevnemu prostoru pa smo dodali nekaj kvadrature na račun v osnovi predimenzionirane spalnice. Nova umestitev kuhinjskega pulta pred okno, je ustvarilo svetlo delovno površino s pogledom na Triglav. Z razširitvijo prehoda smo kuhinjo povezali z dnevnim prostorom v katerega smo umestili okroglo jedilno mizo. 

Z večjo vertikalno zasteklitvijo smo v kopalnico vnesli naravno svetlobo in uporabniku vizualno povečali razmeroma majhen prostor. S tem smo v prostor vnesli tudi dimenzijo drznosti, saj se kopalnica subtilno poveže z bivanjskimi  prostori. Zaradi prostorske stiske, smo utility prestavili in ga umestili izven kopalnice, v “kubus” stanovanja. 

Z brezčasnim in funkcionalnim oblikovanjem ter izbiro toplih in prijetnih materialov smo ustvarili umirjen ambient. Detajli, kot so elegantne črne police v sklopu omar dnevne sobe in lesenega kubusa, dodajo stanovanju poseben karakter in prostor za personalizacijo.

V stanovanju je čutiti prijetno energijo, zato ni čudno, da se otroci in kužki v stanovanju takoj sprostijo in spontano lovijo okoli osrednjega kubusa.

Leto izvedbe:

Lokacija:

Kvadratura:

Projektna ekipa:

Fotograf:

Oprema po meri: 

Svetila, kosovna oprema:

Tekstil: 

Umetnine: 

2022

Ljubljana, Slovenija

71 m2

studio LEPPA

studio LEPPA

Mizarstvo Florjančič

Sense of design, Kubus Interier, +Kouple, PIKKA

Linie design, Interiering

Meta Wraber, Peter Černe, France Slana, Janez Boljka, Petra Varl, Sofia Lindt, Marlenka Stupica, Jalen Korasa, Lieke van der Vorst, Gal Klenovšek, Blaž Rosa

Arhitekturno oblikovalski studio, kjer vaše zgodbe preslikamo v prostore.

Slovenska 27, 1000 Ljubljana

Telefon:  031 889 509

Email: info@leppa.si