RAZGLEDNI PAVILJON SV. MOHOR

Razgledni paviljon na obrobju vinorodnega podokoliša Sremič, namenjen počitku in občudovanju slikovitega razgleda na okljuk reke Save.

Lesena konstrukcija iz masivnega slovenskega lesa sibirskega macesna daje občutek topline, udobja in stika z naravo. Sončni žarki, ki prosevajo med nosilci in fasadnim ovojem ustvarjajo čarobno igro senc in svetlobe. Fasadni ovoj sestavljajo lesene letvice, ki dopuščajo prefinjeno filtriranje zraka in svetlobe ter tako ustvarjajo prijetno in pomirjujoče okolje znotraj paviljona. V paviljon je umeščena lesena klop, ki omogoča obiskovalcem počitek in odklop od vsakdanjega vrveža.

Med krošnjami dreves uzrite grad Rajhenburg, ki se s šestdeset metrov visokega skalnega pobočja dviga nad Savo in naseljem Brestanica. V daljavi pa poiščite najvišji vrh Zasavja ter Posavskega hribovja, 1220 metrov visok hrib Kum.

Do paviljona se lahko dostopa po različnih pohodniških poteh. Med njimi so najbolj priljubljene Rudijeva in Janezova pot, Pot Trapistov ter pot z izhodiščem na Železniški postaji Brestanica.

Po oddihu čas namenite še gotski cerkvi Sv. Mohorja, ki z znamenito Notburgino kapelico tu stoji že od 2. pol. 15. stoletja.

Leto izvedbe:

Lokacija:

Projektna ekipa:

Fotograf:

2023

Krško, Slovenija

LEPPA + Prostor vmes

LEPPA + Prostor vmes

Arhitekturno oblikovalski studio, kjer vaše zgodbe preslikamo v prostore.

Slovenska 27, 1000 Ljubljana

Telefon:  031 889 509

Email: info@leppa.si